Varo näitä natiivin sudenkuoppia

linebase
Natiivisisältö on sekä muodoltaan että toimitavaltaan täysin erilaista kuin perinteinen mainos- tai myyntiteksti. Onnistuaksesi valjastamaan kaikki sisällön tuomat lukuisat hyödyt, kannattaa erityisesti aloittelevan natiivimarkkinoijan pitää silmänsä auki näiden kompastuskivien varalta.
UNOHDAT, KETÄ VARTEN SISÄLTÖ TEHDÄÄN.

On helppoa jäädä jumiin siihen kirjaimelliseen sanomaan, mitä natiivisisällön halutaan välittävän. Tämä viesti on kuitenkin vasta alku sisällön rakentamiselle – se on työstettävä uuteen muotoon lukijan näkökulmasta. Natiivia kuluttava lukija ei halua, että hänelle väännetään rautalangasta tai että häntä päin puhutaan yksisuuntaisesti. Mieti sen sijaan mitä annettavaa sinulla lukijalle viplittömästi on ja miten saat hänet kiinnostumaan sisällöstäsi, alusta loppuun.

 

 

SEKOITAT MÄÄRÄN LAATUUN.

Jos maksat tuhannesta merkistä markkinointimateriaalia, on tuohon tuhanteen merkkiin mahdutettava niin paljon asiaa yrityksestäsi kuin mahdollista. Kuulostaako ajatuksena tutulta tai järkeenkäyvältä?

Natiivi ei kuitenkaan toimi näin. Toimivassa natiivisisällössä, jonka lukija kokee itselleen aidosti kiinnostavaksi ja arvokkaaksi, puhutaan laajemmasta aiheesta, ongelmasta tai teemasta jopa 70-80% koko sisällön mitasta ja mainostettavasta brändistä vain loput 20-30%.

Natiivissa laadun tae on tarina, joka vetää lukijan sisäänsä. Vipuvoimaa markkinointiviestille haetaan omaa ydinosaamista ympäröivistä, täydentävistä ja perustelevista asioista sekä mielenkiintoisista kulmista ja anekdooteista. Joskus yksikin taitavasti tehty, tarinaan liitetty ja ratkaisun tai asiantuntijuuden tarjoava sivulause riittää oikean mielikuvan luomiseen.

 

 

ET AJATTELE RIITTÄVÄSTI KOHDENTAMISTA.

Rakennettaessa brändikuvaa ja käytettäessä printtikanavia kampanjan tarkka mittaaminen on usein vaikeaa, kallista tai mahdotonta. Numeroiden väliin jäävä abstrakti tila on kuitenkin juuri se paikka, missä kohderyhmäsi asenteet ja brändisi voima asuvat ja mihin panostaminen kannattaa.

Lähtökohdat vaikeamminkin mitattaville sisällöille ovat kuitenkin hyvät, kun jakelukanava ja -media valitaan tarkasti tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tavoittaessasi oikeat ihmiset, oikean lisäarvon tuottavassa mediassa voit olla varma, etteivät mainoseurot valu hukkaan.

Kysy kohdennuksesta ostaessasi natiivisisältöä ja ota huomioon valitun kanavasi muoto, lukija-, katselija- tai kuuntelijakunta sekä jakelun maantieteellinen kohdennus, mikäli kyseessä on printtimedia. Nämä on helppo linjata oman markkinointistrategiasi mukaan.

Toimivassa natiivisisällössä
puhutaan laajemmasta
aiheesta jopa 70-80%
ja mainostettavasta
brändistä vain
loput 20-30%.

No Comments

Post a Comment