Natiivisisällön on oltava parempaa

“Kukaan ei lue mainoksia. Ihmiset lukevat sitä mitä he haluavat – mutta joskus sekin saattaa olla mainos.” – Howard Luck Gossage
Tiedätkö, mitä kaikkea natiivimarkkinointi voi tehdä brändisi hyväksi?
Natiivimarkkinointi on rehellisesti kaupallista sisältöä, joka mukautuu kanavansa luonnolliseen muotoon ja esitystapaan. Se kiinnittää kanavaa kuluttavan lukijan huomion aidosti kiinnostavalla aiheella ja luo positiivisen tunnesiteen sisällön esittelemään asiantuntijaan tai ratkaisuun.
Natiivimarkkinointi on tehokas brändinrakennuksen väline: onnistunut straginen sisältö lisää tunnettuutta, muovaa brändimielikuvaa toivotunlaiseksi, tehostaa asiantuntija- tai työnantajakuvaa sekä välittää tietoa ja tietoutta ratkaisuista, palveluista ja tuotteista. Sisältö voidaan rakentaa ja räätälöidä minkä tahansa tavoitteen toimivaksi, konkreettiseksi tueksi.
Natiivimainonta ja strateginen sisältö ovat tulleet jäädäkseen osaksi markkinointiviestintää kaikilla liiketoiminnan sektoreilla. Käytössä on loistavia työkaluja, tekijöitä ja kanavia. Kuitenkin yhä on olemassa hämmennystä siitä, mitä hyvä natiivimainonta on ja miten sitä tulisi tehdä – ja epäilyksiä siitä, voiko maksettu sisältö olla yhtä hyvää kuin “aito” sisältö. Tai pahimmassa tapauksessa hyvää ollenkaan.
Yksinkertaisuudessaan: kaupallisen sisällön on oltava sisältönä aitoa. Jos se on omanapaista mainostekstiä tai pelkkä myyntipuhe, se ei ole natiivimarkkinointia.
Ollakseen toimivaa natiivimarkkinointia, natiivisisällön on oltava parempaa. Sen pitää istua tyyliltään, kieleltään ja muodoltaan valitun median toimitukselliseen tyyliin sekä ei-kaupalliseen sisältöön. Sen on oltava enemmän kuin se, kuinka monta faktaa yrityksestäsi saat 3000 merkkiin mahtumaan. Sen pitää kertoa vilpitön tarina ja tarjota tietoa, jota kohderyhmäsi oikeasti haluaa kuulla. Tämän tarinan ja tiedon ei joka rivillä tarvitse liittyä suoraan yritykseesi. Natiivisisällön on lakattava aliarvioimasta yleisöään.
Tehdäksesi hyvää natiivisisältöä sinun pitää tuntea brändisi ja kohdemarkkinasi läpikotaisin – ja ennen kaikkea luottaa molempiin. Myös luottamus sisällöntuottajatiimisi kykyyn välittää viestisi oikeassa muodossa on tärkeää. Samoin luottamus siihen, että lukija omaksuu sisällön myös rivien välistä: siellä syntyy natiivisisällön suurin teho. Paras natiivi kertoo mainostettavasta yrityksestä tai tuotteesta vain 20-30%:n verran koko sisällön mitasta. Muu on vilpittömästi lukijaa, katsojaa tai kuuntelijaa varten.
Simon Sinek kertoo legendaarisessa TED talkissaan meille tämän: He eivät osta sitä mitä teet, vaan he ostavat sen miksi teet sitä mitä teet.
Sinekin sanomassa piilee kaava myös siihen, miksi ja miten natiivimarkkinointi tehoaa. Kohderyhmääsi ei kiinnosta yritykseesi, tuotteisiisi tai palveluihisi kuuluvat yksityiskohdat (ostovalmiudesta puhumattakaan), ennen kuin se luottaa sinuun ja pitää sinusta. Potentiaalisia asiakkaitasi ei kiinnosta ostaa sinulta, kunnes he ovat ensin ostaneet sen, miksi teet mitä teet. Eikä yrityksesi ”miksi” usein tule kuuluviin perinteisessä, yksisuuntaisessa markkinointiviestinnässä.
Meitä pommitetaan jatkuvasti markkinointiviesteillä – ne tunkevat feedeihimme, hyökkäävät silmillemme ja huutavat hälystä kuuroutuville korvillemme jokaisesta käyttämästämme mediasta. Meistä on myös tullut loistavia torjumaan nämä viestit, usein pienintäkään mahdollisuutta antamatta. Mutta entäpä jos kohderyhmäsi haluaisikin lukea mainoksesi?
Yksisuuntaisen metelin sijaan on tuotettava lisäarvoa, joka rakentaa toivomamme sillan. On kerrottava – ei rautalangasta, vaan antaen lukijan ja kokijan itse oivaltaa – miksi asiakkaan pitäisi luottaa siihen, että voit ratkaista heidän olemassa olevan ongelmansa tai tarpeensa.
No Comments